1. home
  2. /
  3. Wijn
  4. /
  5. Armeense Wijn
  6. /
  7. Gevorkian Ariats Areni Kakhani Reserve 2019

Gevorkian Ariats Areni Kakhani Reserve 2019

Armeense Wijn, Rode Wijn, Wijn

Gevorkian Ariats Areni Kakhani Reserve is een prestigieuze Armeense wijn, vervaardigd uit de inheemse Areni-druif die groeit in de beschermde regio van Vayots Dzor. Deze wijn wordt volgens de oude Armeense “Kakhani”-methode geproduceerd: zorgvuldig geselecteerde druiventrossen worden aan touwen opgehangen en gedurende 3-4 maanden gedroogd onder gecontroleerde omstandigheden. Na fermentatie bij 12°C rijpt de wijn 24 maanden in eikenhouten vaten uit Armenië, wat bijdraagt aan de rijke en complexe smaken. Met een alcoholpercentage van 16% weerspiegelt deze wijn een perfecte balans tussen traditie en vakmanschap en biedt het een uitzonderlijke proefervaring.

Gevorkian Ariats Areni Kakhani Reserve eert de diepgewortelde tradities van de Armeense wijnbouw en is een aanrader voor liefhebbers die een wijn zoeken die geschiedenis, traditie en verfijning verenigt.

Smaakkarakter Gevorkian Ariats Areni Kakhani Reserve

De Gevorkian Ariats Areni Kakhani Reserve presenteert zich als een diep rode wijn met subtiele kastanjebruine tinten. Het aroma is een complexe mix van rijpe kersen, gedroogde zwarte pruimen, kaneel en kruidige kruidnagel, aangevuld met delicate hints van geroosterd hout. Op de tong onthult de wijn rijke smaken van gedroogd fruit, lolly’s en room, en eindigt met een langdurige afdronk van overrijpe bramen en zachte tannines.

Deze wijn heeft geen specifieke houdbaarheidsdatum mits goed bewaard. De ideale bewaaromstandigheden zijn een temperatuur tussen 5-20°C en een relatieve luchtvochtigheid van maximaal 85%. Bewaar de wijn binnenshuis in een goed geventileerde ruimte, beschermd tegen sterke geuren en direct zonlicht.

Wat betreft pairing, is Gevorkian Ariats Areni Kakhani Reserve een uitstekende keuze bij steaks in verschillende gaarheidsgraden, wildgerechten, gerijpte kazen, romige desserts en pure chocolade. Voor de beste smaakbeleving serveer de wijn op een temperatuur van 18-20°C.

Wijnhuis

Sinds de oprichting in 2006 is Gevorkian Winery uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf binnen de bloeiende wijnindustrie van Armenië. Het wijnhuis biedt een breed assortiment aan hoogwaardige wijnen, voornamelijk gemaakt van authentieke Armeense druivensoorten, aangevuld met verschillende vruchten en bessen.

De wijnen van Gevorkian Winery onderscheiden zich door het bijzondere klimaat en de natuurlijke kenmerken van Armenië. Met ongeveer 300 dagen zon per jaar ontwikkelen de Armeense druiven en vruchten een unieke zoetheid en een uitgesproken aroma.

Gevorkian Winery stond aan de wieg van de introductie van geavanceerde technologieën in het land, waaronder de traditionele Armeense Kakhani-methode voor het maken van wijnen van gedroogde druiven. Daarnaast bracht de wijnmakerij de vergeten tradities van kloosterwijnen weer tot leven en introduceerde het de Duitse methode voor de productie van ijswijn in Armenië. Gevorkian’s wijnmakers hebben ook een gepatenteerde techniek ontwikkeld voor het maken van fruitwijnen, die op een unieke manier worden gebotteld in fruitvormige flessen. Deze innovatieve fles is een exclusief ontwerp van Gevorkian Winery. De kwaliteit van de wijnen wordt gegarandeerd door de ISO 22000:2005-certificering, een internationale norm voor voedselveiligheid. De wijnen van Gevorkian zijn bekroond met diverse prijzen, zowel lokaal als internationaal.

De wijnen van Gevorkian hebben wereldwijd een grote schare bewonderaars gevonden. Met hun verfijnde smaken en zorgvuldig vakmanschap trekken ze zowel wijnliefhebbers als kenners aan. Van de eeuwenoude Armeense wijngaarden tot de moderne wijnbereidingsmethoden, Gevorkian wijnen genieten erkenning op vele markten over de hele wereld.

SKU: 120920241404

Ik accepteer de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.

Gerelateerde Producten

Menu
en_USEnglish
Heb je al een account?

Log in om een order te kunnen plaatsen!

  • Inloggen
Wachtwoord vergeten? Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in. U ontvangt via e-mail een link om een ​​nieuw wachtwoord aan te maken