1. home
  2. /
  3. Wijn
  4. /
  5. Armeense Wijn
  6. /
  7. Gevorkian Ariats Haghtanak Carbonic Karasi 2022

Gevorkian Ariats Haghtanak Carbonic Karasi 2022

Armeense Wijn, Rode Wijn, Wijn

Gevorkian Ariats Haghtanak Carbonic Karasi is een bijzondere Armeense wijn, gemaakt van de Haghtanak-druif uit de Ararat-vallei. Deze unieke wijn ondergaat een fermentatieproces van 15 dagen in een gesloten omgeving, waarbij de druiven volledig in hun schillen gisten zonder sulfieten toe te voegen. Na de fermentatie rijpt de wijn zes maanden in eeuwenoude Armeense klei-amfoor, bekend als karases, wat de wijn een bijzonder karakter geeft. Met een alcoholpercentage van 12,5% weerspiegelt deze wijn het rijke erfgoed van de Armeense wijntraditie en de levendige smaken van de Haghtanak-druif.

Smaakprofiel Gevorkian Ariats Haghtanak Carbonic Karasi

De wijn heeft een diepe, rijke rode kleur en biedt een verfijnde geur van verse voorjaarslila en zwarte bes. Bij het proeven komen krachtige smaken van wilde bessen en rijpe zwarte doorn naar voren, met een fluweelachtige zuurheid in de langdurige afdronk, aangevuld met tonen van overrijpe bramen en pure chocolade. Bewaar de wijn op een temperatuur tussen 5 en 20°C, met een relatieve luchtvochtigheid tot 85%, in een goed geventileerde ruimte, uit de buurt van direct zonlicht en sterke geuren. Voor de beste smaakervaring, serveer de wijn bij 18-20°C.

Wijnhuis

Opgericht in 2006, heeft Gevorkian Winery zich snel bewezen als een prominente speler in de bloeiende wijnindustrie van Armenië. De wijnmakerij staat bekend om zijn indrukwekkende collectie premiumwijnen, die voornamelijk worden geproduceerd met inheemse Armeense druivenrassen, aangevuld met diverse vruchten en bessen. Gevorkian Winery hecht veel waarde aan kwaliteit en authenticiteit, en legt het unieke karakter van het Armeense terroir vast in elke fles. Met bijna 300 zonnige dagen per jaar, zorgt het klimaat in de regio voor een bijzondere zoetheid en rijke aroma’s in de druiven en vruchten, wat bijdraagt aan de uitstekende kwaliteit van de Gevorkian-wijnen.

Een van de bijzondere wijnen in hun assortiment is de Gevorkian Ariats Haghtanak Carbonic Karasi . Deze droge rode wijn is een mooi voorbeeld van de combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne innovaties. Door zowel oude wijnbereidingsmethoden te respecteren als hedendaagse technieken te integreren, belichaamt Gevorkian Winery de kern van de Armeense wijntraditie en biedt het een verfijnde ervaring die de rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid van Armenië viert.

SKU: 050920241155

Ik accepteer de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.

Gerelateerde Producten

Menu
en_USEnglish
Heb je al een account?

Log in om een order te kunnen plaatsen!

  • Inloggen
Wachtwoord vergeten? Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in. U ontvangt via e-mail een link om een ​​nieuw wachtwoord aan te maken