1. home
  2. /
  3. Wijn
  4. /
  5. Armeense Wijn
  6. /
  7. Armenia Wine Tariri Reserve Red Dry

Armenia Wine Tariri Reserve Red Dry

Armeense Wijn, Rode Wijn

Armenia Wine Tariri Reserve Red Dry: een uitzonderlijke rode wijn die de eeuwenoude wijntradities van Armenië met finesse voortzet. Deze bijzondere wijn komt uit de gerenommeerde wijnregio Aragatsotn, beroemd om zijn rijke geschiedenis en uitstekende druiventeelt. Aan de voet van de majestueuze Aragats-berg groeien druiven die diep geworteld zijn in de Armeense cultuur en traditie. De Armenia Wine Tariri Reserve Red Dry is een resultaat van vakmanschap en toewijding, samengesteld uit een zorgvuldig geselecteerde mix van druiven. Deze blend bevat 70% Areni, een inheemse Armeense druivensoort die al duizenden jaren wordt verbouwd en bekendstaat om zijn delicate, fruitige aroma’s en levendige zuren. Deze unieke druif wordt gemengd met 15% Petit Verdot, een klassieke Franse druif die diepte en intensiteit toevoegt, en 15% Tannat, die zorgt voor een robuuste structuur en stevige tannines. Het eindresultaat is een elegante rode wijn met een perfecte balans tussen verfijning en kracht. De frisse fruitaroma’s van de Areni worden verrijkt met bloemige nuances en subtiele specerijtonen, door de invloed van Petit Verdot en Tannat. Met een alcoholpercentage van 14% biedt deze wijn een volle body en een rijk mondgevoel, zonder in te boeten op verfijning. De Armenia Wine Tariri Reserve Red Dry is niet slechts een wijn; het is een ware sensatie, ideaal voor liefhebbers van complexe rode wijnen met diepgang en karakter.

In een chique geschenkdoos gepresenteerd, maakt deze premium wijn zowel een luxe traktatie voor jezelf als een uitstekend cadeau voor elke wijnliefhebber. Of het nu voor een speciale gelegenheid is of voor een moment van pure verwennerij, deze wijn zal indruk maken en de smaakpapillen betoveren.

Smaakkarakter Armenia Wine Tariri Reserve Red Dry

De Tariri Reserve Red Dry schittert in het glas met zijn diep robijnrode kleur en paarse accenten, wat een luxe en verfijnde uitstraling verleent. Bij het inschenken valt onmiddellijk de intensiteit en concentratie van de kleur op, een voorbode van de rijke, volle smaakbeleving die deze wijn biedt. Het smaakprofiel van deze wijn is een verfijnde balans tussen fruitige en kruidige elementen. In de neus komen elegante aroma’s van rijpe zwarte bessen, kersen, en pruimen naar voren, aangevuld met subtiele hints van peper, vanille, en een vleugje chocolade. Op de tong onthult de wijn een weelderige body met soepele tannines en een lange, zijdezachte afdronk, waarin geroosterd hout en cacao op de voorgrond treden. Dankzij de complexe structuur is deze wijn bijzonder geschikt voor langere veroudering, wat de smaken verder verdiept en verfijnt. De Armenia Wine Tariri Reserve Red Dry is een veelzijdige keuze die uitstekend samengaat met uiteenlopende gerechten. Hij vormt een ideale partner voor rood vleesgerechten zoals gegrilde biefstuk, lam, of wild, en is ook perfect bij rijke stoofschotels en vleesgerechten met kruidige sauzen. Deze wijn past daarnaast mooi bij harde kazen zoals oude Gouda of Parmezaanse kaas en bij desserts met een hoog cacao gehalte, zoals chocolade. De stevige structuur en volle smaak van de wijn completeren robuuste maaltijden, terwijl de fruitige tonen de smaken in balans brengen. Voor een optimale ervaring wordt aanbevolen om de wijn te serveren op een temperatuur van ongeveer 16-18°C. Dit zorgt ervoor dat de aroma’s en smaken volledig tot hun recht komen en de elegante karakter van de wijn behouden blijft. Het is tevens aan te raden om de wijn te decanteren voor het serveren, zodat de complexe aroma’s zich volledig kunnen ontwikkelen.

Wijnhuis

Armenia Wine is een vooraanstaand wijnhuis in Armenië, dat zich onderscheidt door zijn uitmuntende wijnproductie en de zorgvuldige bewaring van de rijke wijntradities van het land. Sinds 2008 heeft de Armenia Wine Company, een toonaangevend familiebedrijf, zich ingezet om de eeuwenoude Armeense wijncultuur nieuw leven in te blazen en verder te ontwikkelen. De wijngaarden, die in 2006 zijn aangelegd in de pittoreske regio Aragatsotn, profiteren van een overvloed aan zonneschijn, wat resulteert in een rijke oogst van zowel inheemse als Europese druivensoorten. De druiven, waaronder Saperavi, Areni en Kangun, groeien weelderig aan de voet van de majestueuze bergen van Aragatsotn, naast bekende Europese variëteiten. Het milde klimaat en de unieke geografische omstandigheden bieden een ideale basis voor wijnbouw, waarbij de wortels van Armenia Wine diep verankerd zijn in deze vruchtbare grond. Het succes van Armenia Wine Company is te danken aan een diepgeworteld respect voor oude wijntradities, gecombineerd met de toepassing van moderne technologieën. Deze synergie resulteert in wijnen van uitzonderlijke kwaliteit die de essentie van Armenië vastleggen. Elke fles vertelt een verhaal over het mysterie van dit betoverende land, doordrenkt met unieke smaken en eeuwenoude tradities.

SKU: 150820240925

Ik accepteer de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.

Gerelateerde Producten

Menu
en_USEnglish
Heb je al een account?

Log in om een order te kunnen plaatsen!

  • Inloggen
Wachtwoord vergeten? Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in. U ontvangt via e-mail een link om een ​​nieuw wachtwoord aan te maken