1. home
  2. /
  3. Wijn
  4. /
  5. Armeense Wijn
  6. /
  7. Armenia Wine Red Dry 2023

Armenia Wine Red Dry 2023

Armeense Wijn, Rode Wijn

Ontdek Armenia Wine Red Dry, een voortreffelijke wijn uit de vooraanstaande regio Aragatsotn. Deze rode wijn is een harmonieuze blend van twee bijzondere druivensoorten: Areni (65%) en Haghtanak (35%). De Areni-druif staat bekend om zijn rijke, fruitige karakter, terwijl de Haghtanak-druif extra diepte en structuur aan de wijn toevoegt. Samen vormen ze een elegante en verfijnde wijn. Bij de productie van deze wijn worden de druiven zorgvuldig met de hand geplukt. Na de oogst ondergaan de druiven een alcoholische fermentatie van twee weken bij een gecontroleerde temperatuur van 26°C tot 28°C in roestvrijstalen tanks. Vervolgens vindt er een twee weken durende maceratie plaats, wat bijdraagt aan de complexiteit en volheid van de wijn. Met een alcoholpercentage van 13% belichaamt deze wijn de unieke terroir van Armenië en biedt hij een authentieke en verfijnde smaakervaring. Deze uitzonderlijke wijn is een uitstekende manier om de rijke wijntraditie van Armenië te verkennen. Met zijn authentieke oorsprong, uitgebalanceerde smaak en veelzijdige mogelijkheden voor foodpairing, is deze wijn een aanrader voor elke wijnliefhebber.

Smaakkarakter Armenia Wine Red Dry

In het glas schittert deze wijn met een diep granaatrode kleur. De geur is verleidelijk en onthult een rijk bouquet van rode bessen en pruimen. Bij het proeven ervaar je een sappige, goed uitgebalanceerde smaak, met een delicate textuur die de wijn een elegante en verfijnde sensatie geeft. De Armenia Wine Red Dry is bijzonder veelzijdig en vormt een uitstekende match met een breed scala aan gerechten. Hij past perfect bij gegrild lamsvlees en stoofschotels, maar ook bij kipgerechten en diverse kazen. Deze wijn is een waardevolle aanvulling op je collectie en een betrouwbare keuze voor bijna elke maaltijd. Voor de beste ervaring raden we aan de wijn te serveren bij een temperatuur van 16 tot 18°C. Deze serveertemperatuur brengt de delicate aroma’s en de verfijnde smaak van de wijn optimaal tot hun recht, waardoor je volop kunt genieten van zijn complexiteit en nuances.

Wijnhuis

Armenia Wine is een vooraanstaand wijnhuis uit Armenië, dat zich onderscheidt door zijn uitmuntende wijnproductie en de toewijding aan het behoud van de rijke wijntradities van het land. Opgericht in 2008, heeft Armenia Wine Company zich snel gevestigd als een gerenommeerd familiebedrijf dat zich richt op het revitaliseren en verder ontwikkelen van de eeuwenoude Armeense wijntraditie. De wijngaarden van Armenia Wine, aangeplant in 2006 in de schilderachtige regio Aragatsotn, profiteren van het overvloedige zonlicht van Armenië en produceren een rijke oogst van zowel lokale als Europese druivenvariëteiten. In de regio Aragatsotn, aan de voet van indrukwekkende bergen, gedijen inheemse druiven zoals Saperavi, Areni en Kangun, evenals diverse populaire Europese rassen. Het gunstige klimaat en de unieke geografische omstandigheden bieden een ideale basis voor wijnbouw, waardoor de wijnstokken hier uitstekend tot hun recht komen. Het succes van Armenia Wine Company komt voort uit een harmonieuze combinatie van eerbied voor traditionele wijnmethoden en de toepassing van moderne technologieën. Deze synergie zorgt voor wijnen van uitzonderlijke kwaliteit die de ware essentie van Armenië weerspiegelen. Laat je betoveren door de unieke smaken en de rijke tradities van dit fascinerende land, die in elke fles tot leven komen.

SKU: 310720241125

Ik accepteer de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.

Gerelateerde Producten

Menu
en_USEnglish
Heb je al een account?

Log in om een order te kunnen plaatsen!

  • Inloggen
Wachtwoord vergeten? Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in. U ontvangt via e-mail een link om een ​​nieuw wachtwoord aan te maken