1. home
  2. /
  3. Wijn
  4. /
  5. Armeense Wijn
  6. /
  7. Armenia Wine Pomegranate Semi-Sweet

Armenia Wine Pomegranate Semi-Sweet

Armeense Wijn, Dessertwijn, Rode Wijn

Ervaar de verrukkelijke en exclusieve smaak van de Armenia Wine Pomegranate Semi Sweet. Deze halfzoete wijn uit de Aragatsotn regio biedt een harmonieuze combinatie van granaatappels en druiven, wat resulteert in een buitengewone wijnbeleving. De Armenia Wine Pomegranate Semi Sweet wordt vervaardigd met de druivenrassen Areni en Haghtanak, die samen met premium granaatappelsap een unieke wijn creëren. De granaatappels, zorgvuldig geselecteerd uit de regio Meghri, vormen de basis van deze bijzondere wijn. Het productieproces begint met een gelijke mix van granaatappelsap en druivensap, die samen een fermentatie ondergaan van twee weken bij een constante temperatuur van 26°C tot 28°C in roestvrijstalen tanks. De oogst vindt plaats in oktober en november, wat bijdraagt aan de optimale smaak en kwaliteit van de wijn. Met een alcoholpercentage van 12% biedt de Armenia Wine Pomegranate Semi Sweet een fijne balans tussen lichte zoetheid en de natuurlijke aroma’s van zowel granaatappels als druiven. Deze wijn is veelzijdig en geschikt voor elke gelegenheid. Ontdek de exclusieve smaak van de Armenia Wine Pomegranate Semi Sweet en laat je verrassen door de unieke wijnervaring.

Smaakkarakter Armenia Wine Pomegranate Semi Sweet

De Armenia Wine Pomegranate Semi Sweet valt direct op door zijn schitterende, diepgranaatrode tint. Zodra je de kurk opent, wordt je begroet door een intrigerend aroma van rijke granaatappel en verfrissende bessen. Deze wijn heeft een gemiddelde body en biedt een verkwikkende afdronk, met een harmonieuze balans tussen zoetheid en fruitige frisheid. Door zijn veelzijdigheid past deze wijn perfect bij diverse gerechten. De delicate zoetheid vormt een heerlijke aanvulling op de smaken van gegrild of gebraden kip, terwijl hij ook uitstekend samengaat met zachte kazen zoals brie of camembert. Bovendien maakt de verfrissende afdronk de wijn ideaal bij fruitige desserts of lichte zoete lekkernijen. Voor de beste smaakbeleving raden we aan de Armenia Wine Pomegranate Semi Sweet te serveren op een temperatuur tussen 8 en 12°C. Op deze manier komen de aroma’s en smaken optimaal tot hun recht, waardoor je ten volle kunt genieten van deze bijzondere wijnervaring.

Wijnhuis

Bij Armenia Wine komt de liefde voor Armenië, zijn natuur en cultuur prachtig tot uiting. Opgericht door de families Vardanyan en Mkrtchyan, begon hun avontuur in 2006 met de aanplant van wijngaarden in het zuidwestelijke Armavir-gebied. Wat begon als een persoonlijke droom, groeide al snel uit tot een indrukwekkende onderneming. In 2008 werd Armenian Wine officieel opgericht en vestigde zich in de prestigieuze wijnregio Aragatsotn, gelegen tussen de bruisende stad Yerevan en de majestueuze Mount Aragats, de hoogste berg van Armenië. Vandaag de dag staat dit wijnhuis symbool voor trots en vakmanschap. Armenia Wine hernieuwt de eeuwenoude Armeense wijntradities met een frisse benadering. De combinatie van passie en toewijding vormt de kern van Armenia Wine. Elk glas wijn dat hier wordt geproduceerd, weerspiegelt een verhaal vol traditie en verfijnd ambacht.

SKU: 310720240914

Ik accepteer de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.

Gerelateerde Producten

Menu
en_USEnglish
Heb je al een account?

Log in om een order te kunnen plaatsen!

  • Inloggen
Wachtwoord vergeten? Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in. U ontvangt via e-mail een link om een ​​nieuw wachtwoord aan te maken