1. home
  2. /
  3. Wijn
  4. /
  5. Armeense Wijn
  6. /
  7. Zorah Yeraz 2016

Zorah Yeraz 2016

Armeense Wijn, Rode Wijn

Zorah Yeraz, een naam die in het Armeens “droom” betekent, vertegenwoordigt de hoogste ambitie en artistieke visie van Zora. “Yeraz”, het pronkstuk van Zorah’s Cru wijnen, is een meesterwerk dat voortkomt uit talloze dromen. Deze uitzonderlijke rode wijn, afkomstig uit het prachtige Vayots Dzor, wordt met grote zorg en in beperkte, bijna kunstzinnige hoeveelheden geproduceerd. Met de hand geplukte druiven van de inheemse Armeense variëteit Areni Noir ondergaan een zorgvuldig vinificatieproces onder Zora’s deskundige leiding. De fermentatie vindt plaats in ruwe, temperatuurgecontroleerde betonnen tanks met alleen natuurlijke gisten, terwijl de rijping gebeurt in traditionele amforen van verschillende groottes gedurende bijna 24 maanden, met korte periodes in grote, ongeroosterde vaten om de tannines te verzachten. Daarna rijpt de wijn nog eens 12 maanden op fles. Met een subtiel alcoholpercentage van 13,5% biedt deze wijn een harmonieuze combinatie van kracht en verfijning.

Smaakkarakter Zorah Yeraz

In het glas straalt Zorah Yeraz met zijn diepe robijnrode kleur, een uitnodigend boeket van rijpe rode kersen en donkere bessen, verweven met hints van peper en subtiele tonen van cederhout. Bij elke slok onthult deze wijn een intrigerende diepte en complexiteit, geworteld in de rijke geschiedenis van oude wijnranken. De middelzware body en perfect uitgebalanceerde zuurgraad creëren een harmonieuze synergie, waarbij de verfijnde tannines, gevormd door zorgvuldige rijping in eiken vaten, elegant samenkomen. Zorah Yeraz is de perfecte partner voor een sappig gegrild rood vleesgerecht of een selectie stevige kazen. Serveer deze wijn op een temperatuur tussen 16 en 18 graden Celsius om zijn volledige pracht te ervaren.

Wijnhuis

Zorah werd opgericht door Zorik Gharibian, een Armeniër die zijn opleiding volgde in Venetië en Milaan voordat hij een succesvolle carrière in de mode begon. Hoewel hij aanvankelijk koos voor de wereld van haute couture, leidde zijn diepe passie uiteindelijk naar een ander ambacht: wijn maken. In de vroege jaren 2000 besloot Gharibian terug te keren naar zijn wortels en richtte hij Zorah op. Hij plantte zijn wijngaarden te midden van de indrukwekkende besneeuwde bergen op een hoogte van 1.400 meter boven zeeniveau, in het rustieke dorp Rind, gelegen in Yeghegnadzor – het epicentrum van de Armeense wijnbouw. Hier streefde hij ernaar om wijnen te creëren die zijn moderne visie combineren met eeuwenoude tradities. De 40 hectare grote Zorah-wijngaard, ongeënt en gelegen op rotsachtige, kalkrijke bodems, is beplant met zorgvuldig geselecteerde inheemse druivensoorten, afkomstig van verlaten wijngaarden nabij een 13e-eeuws klooster. Dit gebied kenmerkt zich door lange, droge zomers met intense zonneschijn en hoge dagtemperaturen, die ‘s nachts worden getemperd door koele briesjes. Deze omstandigheden bieden een uitgebreid groeiseizoen dat doorloopt tot laat in oktober.

SKU: 020720241350

Ik accepteer de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.

Gerelateerde Producten

Menu
en_USEnglish
Heb je al een account?

Log in om een order te kunnen plaatsen!

  • Inloggen
Wachtwoord vergeten? Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in. U ontvangt via e-mail een link om een ​​nieuw wachtwoord aan te maken