1. home
  2. /
  3. Wijn
  4. /
  5. Armeense Wijn
  6. /
  7. Armenia Wine Yerevan Red Dry 2018

Armenia Wine Yerevan Red Dry 2018

Armeense Wijn, Rode Wijn, Wijn

Maak kennis met Armenia Wine Yerevan Red Dry, een wijn die de unieke smaak van de regio Aragatsotn, Armenië, tot leven brengt en een onvergetelijke ervaring biedt aan wijnliefhebbers overal ter wereld. Deze rode wijn wordt gemaakt van de inheemse druivensoorten Areni (65%) en Karmrahyut (35%). De Areni Noir, die al eeuwenlang in de Armeense wijnbouw wordt gebruikt, vertoont opmerkelijke overeenkomsten met de Pinot Noir en combineert perfect met de Karmrahyut om een frisse, elegante en kruidige wijn te produceren. De druiven worden met de hand geoogst en ondergaan vervolgens een zorgvuldige fermentatie van twee weken in roestvrijstalen tanks, waarbij de temperatuur nauwlettend wordt gecontroleerd tussen 26°C en 28°C. Na deze fermentatieperiode volgt nog eens twee weken van maceratie. Met een alcoholpercentage van ongeveer 13,5% biedt Armenia Wine Yerevan Red Dry een gebalanceerde en krachtige smaakervaring. Bestel vandaag nog en ontdek het betoverende samenspel van traditie en smaak in deze voortreffelijke rode wijn. Laat uw smaakpapillen de rijke cultuur van Armenië proeven met elke slok.

Smaakkarakter Armenia Wine Yerevan Red Dry

Bij het inschenken van een glas Yerevan Red Dry begint een betoverende reis door de zintuigen. De wijn verrast met zijn diepe robijnrode kleur en de verleidelijke, snelle tranen die langs het glas glijden. Maar dit is slechts het begin van de magie. Deze wijn presenteert een opmerkelijk kruidig aroma dat je neus omhult, en bij elke ademhaling diepere lagen van geuren onthult. Yerevan Red Dry prikkelt je zintuigen met delicate hints van frambozen, aardbeienjam, gedroogd fruit en noten. Deze complexe mix van aroma’s brengt herinneringen aan zonovergoten dagen in een boomgaard naar boven en wekt je nieuwsgierigheid voordat je zelfs maar de eerste slok neemt. Op de tong is Yerevan Red Dry sappig en verfrissend, met een kruidige twist die je smaakpapillen prikkelt. Je zult subtiele tonen van kersen, lichtgroene peper en een vleugje tabak ontdekken, die harmonieus samensmelten tot een complex smaakprofiel dat blijft evolueren. De afdronk is gebalanceerd en plezierig, en het smakenpalet blijft lang aanhouden, zodat je nog even kunt nagenieten van deze prachtige wijnervaring. Deze wijn is een veelzijdige metgezel voor een scala aan gerechten. Probeer hem eens met gegrilde kalfsentrecôte, hertenbiefstuk, Gruyère of Camembert. Om het volledige spectrum van smaken en aroma’s te onthullen, raden we aan Armenia Wine Yerevan Red Dry te serveren op een temperatuur tussen 16°C en 18°C. Hierdoor kan de wijn zijn optimale potentieel bereiken en je zintuigen betoveren.

Armenië en Wijn

Armenië biedt een buitengewoon podium voor de kunst van de druiventeelt. De fascinerende verscheidenheid aan natuurlijke omstandigheden in dit bescheiden stukje land heeft geleid tot een opvallende diversiteit aan grondsoorten. Hier vind je alles, van vulkanische bodems tot semi-woestijnachtige gebieden, en van bergweiden tot alpiene terreinen. De meeste bergachtige regio’s worden getekend door een droog, continentaal klimaat. Onder deze gunstige atmosferische omstandigheden gedijen wijnstokken op hun eigen wortels, gedijend op hoogtes variërend van 850 tot 1650 meter boven zeeniveau. Dit is het theater waar de intrigerende wereld van Armeense wijnen tot leven komt. Denk aan vulkanische, klei-achtige bodems doordrenkt met kalksteen. Visualiseer ijzige winters en verzengend hete zomers die plaatsvinden op deze opmerkelijke hoogten boven zeeniveau. Dit alles komt samen om de unieke en adembenemende authenticiteit van Armeense wijnen te vormen en te bevestigen. Hier, in dit bijzondere land, wordt de kunst van het wijn maken verheven tot een ware uitdrukking van zowel de natuur als de cultuur.

SKU: 7262018

Ik accepteer de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.

Gerelateerde Producten

Menu
en_USEnglish
Heb je al een account?

Log in om een order te kunnen plaatsen!

  • Inloggen
Wachtwoord vergeten? Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in. U ontvangt via e-mail een link om een ​​nieuw wachtwoord aan te maken